Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)

Postat de Papalapap in Torturi
28 Dec 2014 | 7045 vizualizari
Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)

Un desert care a luat punctaj maxim și la cum arată, și la cum gustă: cheesecake cu ciocolată albă și zmeură. Vezi aici reteta video: http://www.papalapap.ro/cheesecake-cu-ciocolata-alba-si-zmeura/

Ingrediente

Pentru bază

  • 250 g de biscuiți cu unt
  • 100 g unt

Pentru compoziție

  • 350 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml de smântână lichidă
  • 200 g ciocolată albă
  • 3 ouă
  • 1 lingură de amidon
  • 1 plicuțet de praf de vanilie
  • 1 lămâie

Pentru decorare

  • 150 g zmeură
  • 100 g dulceață de zmeură

Mod de preparare

Scoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu.

Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui blender (1) sau pur și simplu punându-i într-o pungă și strivindu-i cu telul. Peste ei, adaugă apoi untul (2) și amestecă totul cu mâna, până ce obții o compoziție închegată (3).

Toarnă compoziția în tavă și întinde-o cât de cât cu degetele (4), iar apoi taseaz-o cu ajutorul unei linguri, cât mai uniform (5). Nu uita să acoperi măcar jumătate din  pereții acesteia. Tava ar trebui să aibă pereți detașabili, ca să-ți fie mai ușor să scoți cheesecake-ul din ea, și să măsoare circa 25-26 cm în diametru. Cât timp te concentrezi pe următoarele etape, bagă tava în frigider și las-o circa jumătate de oră.

Rade coaja de la lămâie și pune-o deoparte (6). Păstrează și vreo 10-12 fructe de zmeură pentru decorarea finală a cheesecake-ului.

Topește apoi ciocolata albă la bain-marie împreună cu smântâna lichidă (7), las-o cam 5 minute să se răcească. O vei turna imediat peste compoziția pe care urmează să o pregătești.

Într-un vas încăpător, amestecă ricotta cu brânza mascarpone, cu amidonul, ouăle, coaja rasă și vanilia (8). Adaugă apoi și câțiva stropi de suc de lămâie (9).

Pune într-un blender celelalte fructe de zmeură rămase cu dulceața și mixează totul până ce obții un fel de piure. Apoi amestecă-le cu dulceața de zmeură (10).

Toarnă ciocolata topită peste compoziția cu ricotta și mascarpone (11) și amestecă totul bine. Acum, varsă jumătate din cantitatea de cremă în tava răcită, peste baza de biscuiți cu unt (12).

Distribuie uniform și câteva linguri de piure de zmeură (13) și plimbă lingurița pe suprafață, pentru a-i da un aspect ca de marmură. Acoperă apoi cu încă un strat de cremă (14) și, la final, punctează cu alte câteva linguri din piureul de zmeură rămas. Pentru același efect marmorat, străpunge crema cu o lingură sau cu un cuțit și fă câteva mișcări în zigzag, până când te mulțumește rezultatul (15).

Prima parte s-a încheiat. Bagă tava la cuptor pentru o oră. Când timpul s-a scurs, stinge focul și lasă cheesecake-ul în cuptor încă o oră, ca să se întărească. Scoate-l apoi și lasă-l să se răcească natural, la temperatura camerei.

Ultimul pas este să-l bagi la frigider și să-l lași măcar 3-4 ore înainte de a-l servi invitaților. Înainte însă, nu uita să-l decorezi cu fructele de zmeură rămase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de cirese si ciocolata

Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si...

Citeste continuarea

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

   Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2014, 10:36
la 28.12.2014, 10:40
Ce-mi place!
la 28.12.2014, 10:42
Delicios!
la 28.12.2014, 10:50
suuuper
la 28.12.2014, 11:22
Ador prajiturile cu fructe

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking