Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma

Postat de ReteteAlina in Dulciuri
18 Apr 2024 | 464 vizualizari
Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma

 Astazi iti facem pofta cu un Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma. O explozie de aroma intr-un desert cremos si fin, fara coacere, cu baza crocanta de biscuiti si umplutura dulce acrisoara. Pentru Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biscuiti, unt, mascarpone, frisca, zahar, gelatina, fructul pasiunii.

Ingrediente

  • Ingrediente Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
  • Baza:
  • 250 gr biscuiti digestivi sau simplii (eu am folosit digestivi)
  • 125 gr. unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 500 gr de mascarpone sau branza Philadelphia
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr pulpa fara seminte de fructul pasiunii
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina neutra (8 laminefoi am folosit eu)
  • Gelatina de fructul pasiunii:
  • 250 gr pulpa cu seminte de fructul pasiunii
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust
  • 5 foi de gelatina neutra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma

Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se poate pune si topit si racit,eu l-am pus taiat bucatele si la temperatura camerei)
Biscuitii se pun in tava tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava la frigider.

Crema:
Gelatina se pune la hidratat conform instructiuniilor de pe pachet.
Frisca lichida se mixeaza pana se intareste. Separat, se mixeaza putin si mascarponele . Intr-o cratita, pulpa de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se lasa pe foc amestecand continuu pana se incalzeste, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si stoarsa foarte bine de apa, se amesteca pana se topeste, peste pulpa se adauga o lingura din mascarpone si se amesteca pana se omigenizeaza, apoi tot amestecul se pune peste mascarpone si cu un tel omogenizam foarte bine ingredientele, la final se adauga frisca batuta si omogenizam bine. Crema se pune peste stratul de biscuiti, se lasa la frigider pana cand crema se intareste (2 ore).
Dupa ce crema vedem ca e intarita, preparam gelatina din pulpa cu seminte de fructul pasiunii.
Gelatina neutra se hidrateaza in apa rece.
Pulpa cu seminte de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste, dar nu lasam sa ajunga la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se adauga gelatina si amestecam pana se dizolva.
Lasam amestecul sa se raceasca putin, sa il putem atinge cu degetul, apoi se pune peste crema tartei. Se da la frigider 2 ore sau peste noapte, apoi se poate servi.

Iti recomandam si reteta de Cheesecake cu mango, fara coacere servit alaturi de un Punch cu soc si fructul pasiunii sau un New York cheesecake delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide

Postat de panacris

Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide

   Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...

Citeste continuarea

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Postat de gospodariu

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2024, 19:51
Mmmm, trebuie sa fie delicios!
la 18.04.2024, 21:11
Cam bun, cam bun
la 18.04.2024, 23:07
la 19.04.2024, 09:57
la 20.04.2024, 06:23

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking