Ingrediente
Fursecuri:
- 4 oua
- 250 g ulei
- 250 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- esenta de lamaie
- 650 gr faina alba
Umplutura:
- unt
- cacao
- ciocolata neagra
- nuci
Decor:
- lapte
- colorant alimentar
- zahar
Mod de preparare
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare. Pudram mainile cu faina si incepem sa facem bilute mici de dimensiunea unei nuci mai mici. Se asaza in tava.
Tava tapetata cu hartie de copt se introduce la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.
Cand sunt gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit....incepe "show-ul"...Se ia fiecare bila si cu o lingurita se scobeste.
Dupa ce am scobit bilele se umplu cu crema de ciocolata. Se amesteca untul cu zaharul, cacaua, ciocolata neagra topita si nucile. Se lipesc cate doua fursecuri cu crema.
La final, se ia fiecare bila se trece printr-un amestec colorant (lapte dulce+colorant), iar apoi de dau prin zahar. Dupa ce am decorat toate piersicile, le punem la frigider pentru a se intari zaharul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piersici umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|