Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de licurici_lra in Dulciuri
22 Noi 2015 | 8209 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone;
  • 100 ml frisca lichida;
  • o cana de zahar;
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • un plic de gelatina
  • Pentru jeleu:
  • 400 g zmeura congelata;
  • un pahar de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

  • Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili.
  • Am presat bine, apoi am bagat forma o ora la frigider.
  • Intre timp, m-am apucat de crema. 
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + potocala, iar frisca am mixat-o separat.
  • Gelatina am lasat-o 10 min la inmuiat in apa, in doua pahare (un plic pentru frisca si 2 plicuri pentru jeleu).
  • Am amestecat frisca cu gelatina, apoi am adaugat peste crema mascarpone.
  • Am scos blatul de la frigider si am adaugat crema, apoi l-am bagat din nou la rece, pana am facut jeleul.
  • Am lasat zmeura la dezghetat, apoi am fier-o 5 min impreuna cu zeama pe care a lasat-o si zaharul. Daca este putina zeama se mai adauga apa.
  • Am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat  gelatina si am amestecat.
  • Cand s-a mai racit, am adaugat jeleul peste crema si am bagat la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2015, 20:32
Tare bun!
la 22.11.2015, 20:32
Ce frumusete a facut Licuricea...
la 22.11.2015, 20:34
Doamne, ce deliciu!
la 22.11.2015, 20:36
Woow, arata absolut minunat. Nu am mai facut niciodata cheseecake cu crema de mascarpone. Cred ca este bun tare.
la 22.11.2015, 20:38
Multumesc

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking