Ingrediente
Ingrediente pentru o forma de 28 cm
- 200 gr piscoturi
- 150 gr unt
- 50 gr zahar
Ingrediente pentru crema de lamaie
- 250 gr ricotta
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frisca
- 10 gr gelatina
- 4 linguri de apa
- 6 linguri de apa
- sucul de la o jumatate de lamaie
- esenta de vanilie
- 150 gr ananas
Mod de preparare
Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.
Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.
Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.
Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.
Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.
Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.
Lasam tortul la frigider 2-3 ore.
Ornam cu ciocolata rasa si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|