Cheesecake cu lamaie si ananas

Postat de Corina27 in Torturi
20 Mar 2011 | 8168 vizualizari
Cheesecake cu lamaie si ananas

Un tort extraordinar de bun si foarte usor de facut. Eu cu siguranta o sa mai repet reteta. Sursa: Laura Adamache blog.

Ingrediente

Ingrediente pentru o forma de 28 cm  

  • 200 gr piscoturi
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar

  Ingrediente pentru crema de lamaie  

  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 10 gr gelatina
  • 4 linguri de apa
  • 6 linguri de apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 gr ananas

Mod de preparare

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.

Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.

 Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.

Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.

Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.

Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.

Lasam tortul la frigider 2-3 ore.

 

Ornam cu ciocolata rasa si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

New York Cheesecake

Postat de mitinita

New York Cheesecake

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul formei de copt, apasam bine si dam la cuptor cam 10 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 20:44
ce bun
la 20.03.2011, 20:52
super
la 20.03.2011, 20:55
nu poate fi decat foarte bun
la 20.03.2011, 21:00
desert n-am, vin la tine
la 20.03.2011, 21:04
Ina te invit la degustat

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking