Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Postat de diaconta in Dulciuri
28 Aug 2017 | 3768 vizualizari
Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că nici nu prea seamănă cu cheesecake-ul ştiut de toată lumea.   Nici nu am avut chef să mă complic prea mult,fructele aromate m-au ajutat să obţin un desert minunat.

Ingrediente

Pentru pandispan(tava cu diametrul de 20 cm):

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare
  • vanilie
  • 1 lingura mac

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamâie

Pentru crema de bânză:

  • 500 g mascarpone
  • Un plic budinca cu gust de lamâie de la Dr.Oetker
  • 400 ml lapte
  • Zeama de la o lamâie
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • Vanilie
  • Mure si zmeura

Pentru topping:

  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul.

Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac.

Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

L-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema de branza.

Am mixat smântâna pentru frisca si am lasat-o la frigider.

Pentru sirop am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit budinca.

Am pus foile de gelatina sa se hidrateze în apa rece (apa cât sa le acopere).

Am amestecat praful de budinca cu 1 lingura de zahar pudra si laptele rece,am pus vasul la foc mic si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am luat vasul de pe foc,am  adaugat zeama de lamâie si foile de gelatina scurse bine de apa.

Am amestecat pâna ce gelatina s-a topit.

Am mixat crema mascarpone cu cele 3 linguri de zahar pudra ramase,apoi am încorporat budinca racita si la final frisca.

Am asezat pandispanul pe un platou,l-am însiropat,am pus inelul reglabil în jurul lui,am pus crema,în care  am pus zmeura si mure.

Am lasat la frigider ,iar dupa ce s-a întarit crema,am pus deasupra jeleul.

Pentru jeleu am amestecat siropul cu amidonul si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat.L-am lasat sa se raceasca,dar sa ramâna înca destul de fluid,apoi l-am pus peste crema.

Am ornat cu fructe si chipsuri de ciocolata.

 

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de Oana

Cheesecake cu fructe de padure

Mai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se...

Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure (cu coacere)

Postat de dalina2007

Cheesecake cu fructe de padure (cu coacere)

Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2017, 20:33
Stiu ca nu am fost de multa vreme pe la voi(adica am mai fost,dar am trecut in tacere),sper ca veti avea intelegearea necesara.
Chiar daca imi este foarte dor de voi si de vremurile cand puteam sa ma relaxez alaturi de voi,timpul si timpurile nu-mi mai permit prea multe activitati.
Ma gandesc de multe ori ca daca vin si incep sa comentez ,dipa aceea nu mai plec cu orele.
Sunt mult prea obosita ca sa nai pot dupa aceea sa recuperez alte treburi amanate.
Va imbratisez cu drag si v-am adus un desert racoros ca sa-mi scuzati absenta.
In toata valtoarea asta,macar mai reusesc sa ma mai intalnesc cu cate-un bucataras si tare ma bucur ca nu ma ocolesc cei care trec prin zona.
la 28.08.2017, 20:38
frumos
la 28.08.2017, 20:48
De la fiecare cate o
la 28.08.2017, 20:48
Candva tot ajungem noi pe la tine
la 28.08.2017, 21:18

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking