Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

Postat de gaby_d in Dulciuri
6 Oct 2013 | 5163 vizualizari
Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

o reteta care..m-a enervat :)))). Dar nu m-a enervat din vina ei , ea e ok :)), eu nu, ca n-am facut un calcul al ingredientelor ca sa asamblez totul intr-un vas mai mare, am facut compozitie..ca Gheorghe :))) incat am umplut tava si mi-a mai ramas un bol de 500 ml. de crema :))). Bineinteles ca piticii au devorat-o dar...nu asa se lucreaza :p- concluzie - cand nu ai chef mai bine mananca ciocolata si mascarponele din cutie si vezi-ti de treaba :))). Voi scrie ingredientele suficiente pentru o tava de chec, nu va scriu cat am facut eu :p :))).Reteta este preluata de la vio_dreams.

Ingrediente

Crusta de biscuiti

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt

Crema alba

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • o lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie

Crema de ciocolata

  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • o lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Incepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta.

Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol.

Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le turnam fierbinti peste biscuiti, omogenizam cu o lingura apoi cu mana.

Pregatim o tava de chec pe care o tapetam bine cu folie alimentara. Cu ajutorul mainii si cu dosul unei linguri distribuim uniform compozitia pe peretii tavii presand usor, sa faca "priza".

Dam tava la rece.

Pregatim crema alba.

Mixam frisca, dar nu de tot, adaugam mascarpone, esenta de vanilie si zaharul si mixam in continuare.

Pregatim crema de ciocolata.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu frisca si zaharul.Lasam sa se racoreasca. Cand e doar putin caldut adaugam mascarpone si mixam 2 minute.

Preparam gelatina simultan pentru ambele creme.

Punem gelatina intr-un bol si adaugam 80 ml apa calda.

Amestecam energic cu furculita pana se topeste. O adaugam peste creme (jumatate in crema alba, jumatate in cea cu ciocolata) si omogenizam usor.

Scoatem tava de la rece si punem alternativ din ambele creme. Daca aveti rabdare puneti, incepand din mijloc, cate doua linguri din fiecare crema, o data alba, o data maro pentru a abtine acel "efect de zebra". Eu m-am enervat c-am vazut ca e prea multa crema :))) si am pus cum am apucat :P .Trebuie sa ajungeti cu nivelul cremei la baza tavii de chec.

Cand ati terminat, nivelati si dati tava din nou la rece, daca se poate peste noapte. :)

A doua zi asezati un platou deasupra tavii si cu o miscare ferma rasturnati. Desprindeti usor folia si portionati cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 12:50
Minunat!Il voi face si eu
la 06.10.2013, 12:51
Mi-ar fi placut sa fiu si eu la masa cu piticii
Foarte bine arata!
la 06.10.2013, 12:52
Lasa ca eu oricum fac ca Gheorghe,ca mai sunt lingai pe langa mine....
la 06.10.2013, 12:54
)) mie nu imi place sa ramana ) , desi azi danut a zis - din castron mai ai? ca aseara me-ai dat altfel)
la 06.10.2013, 12:55
Acesta este o delicatese. Imi place ce ti-a iesit

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking