Ingrediente
- Pentru blat:
- 300g biscuiti (petit beurre ,sau digestivi)
- 140g unt (topit)
- 50g zahar pudra
- Pentru crema:
- 400g crema de branza
- 2 oua
- 120g zahar
- esenta de vanilie
- 3 mere (eu am folosit 3 mere de marime medie)
- Pentru topping:
- 50g faina
- 50g unt rece
- 2 linguri de zahar
- 3 linguri de fulgi de ovaz
- cateva nuci macinate
- scortisoara
Mod de preparare
Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem hartie de copt). Punem aluatul in tava si cu mana sau un pahar intindem bine aluatul pe fundul tavii. Lasam la cuptor cam 10 minute. Apoi scoatem blatul si il lasam la racit.
Mixam la viteza mica branza,zaharul si vanilia,pana cand zaharul aproape s-a topit. Apoi adaugam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Pe marginea blatului rece punem felii de mere (spalate si decojite),apoi punem crema de branza.Scuturam putin tava pentru a se intinde uniform crema.Apoi dam la cuptor aprox. 10 minute.
Amestecam faina cu untul. Dupa ce s-au omogenizat un pic adaugam zaharul si fulgii de ovaz.Trebuie sa obtinem o consistenta firimicioasa.
Scoatem blatul din cuptor si pe deasupra punem felii de mere (la fel, decojite), punem toppingul, presaram nucile macinate si scortisoara si mai lasam la cuptor 30 minute.
Cand cheesecake-ul este gata il lasam la racit iar apoi la frigider peste noapte iar dimineata va veti bucura de un desert delicios cu mere! Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|