Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

Postat de ela in Dulciuri
14 Mai 2016 | 4792 vizualizari
Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

Nu a iesit prea aspectuoasa prajitura, mai ales ca am uitat sa pun frisca lichida in glazura))) asa ca nu s-a intins bine si la taiere a crapat.Dar gustul....e bun bun, demult nu am mai mancat ceva asa de bun.

Ingrediente

  • BAZA:
  • 300 g biscuiti oreo (eu am avut cu crema de alune)
  • 150 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema philadelphia
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra (eu am pus green sugar 5linguri)
  • 15 g gelatina alba granule
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri smantana pentru frisca pentru topit gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • MOUSSE DE CIOCOLATA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 200ml smantana pentru frisca+250ml
  • GLAZURA:
  • 150 g ciocolata cu lapte (sau neagra, cum preferati)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort de 24cm tapetata cu hartie de copt pe fund si pe margini si nivelam bine.Dam la frigider . Intre timp pregatim gelatina. Punem la inmuiat gelatina cu apa si lasam 10minute. Mixam frisca cu zaharul pudra sau green sugar(stevia) si lasam la frigider. Intr-un bol punem100ml smantana pentru frisca, crema mascarpone, crema philadelphia si esenta de vanilie si mixam cateva clipe(nu mult)Adaugam frisca batuta mai devreme si mixam putin. Intr-o craticioara punem 3 linguri smantana pentru frisca si lasam la foc mic pana la punctul de fierbere.Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Cand s-a racit putin, o adaugam in crema si mai mixam cateva clipe. Scoatem forma de tort din frigider si punem crema peste blatul de biscuiti.Nivelam bine. Dam la rece 2ore. Intre timp pregatim moussul de ciocolata. Punem 200ml smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam  treptat ciocolata rupta bucati cat mai mici sau rasa si amestecam energic si rapid pana s-a topit toata ciocolata. Dam la frigider si amestecam din cand in cand si lasam pana crema este racita complet. Mixam 250gr smantana pentru frisca pe care o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Scoatem din nou forma din frigider si punem moussul peste crema de frisca, niveland bine. Lasam din nou la frigider pana se intareste crema cateva ore.

Pregatim glazura: topim untul cu ciocolata rupta bucati? (eu am avut fulgi de ciocolata) si frisca licgida pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca, apoi punem glazura peste mousse, nivelam si dam la frigider cateva ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Postat de Pungasa_Rogue

Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana...

Citeste continuarea

Placinta turnata cu branza

Postat de Sim0naWorld

Placinta turnata cu branza

Stafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom. Am batut usor cele 3 oua, am adaugat zaharul si am mixat. Am pus uleiul si am continuat mixarea, apoi am pus alternand laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 10:41
Arata foarte bine
la 14.05.2016, 10:46
Cam bunaciune, zau asa...
la 14.05.2016, 10:47
ce bunatate
la 14.05.2016, 10:52
nu a iesit prea aspectuoasa dar e buna rau prajitura asta,a fost bataie pe ea
la 14.05.2016, 10:54
Ba mie imi place cum arata...prea perfect imi da senzatia de artificial....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking