Cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de VanessaAli in Prajituri
20 Aug 2015 | 3275 vizualizari
Cheesecake cu mure si ciocolata

Inca o reteta de vara! Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 400g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g ciocolata cu lapte

Pentru umplutura:

  • mure (cat sa acopere baza din biscuiti)
  • zahar pentru mure
  • 1kg branza de vaci cremoasa (Pilos)
  • 250g zahar
  • 4 oua

Pentru sosul de mure:

  • cam tot atata mure cata ati folosit la umplutura
  • la fel si zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml apa ramasa dupa ce ati spalat murele

Mod de preparare

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.

Tapetam o tava cu hartie de copt (optional). Eu am folosit una dreptunghiulara pentru ca nu am vrut sa iasa ca un tort. Turnam compozitia in ea si o uniformizam, avand grija sa ajunga si pe margine. Murea o spalam si o amestecam cu zahar (putem face asta de la inceput ca sa se mai topeasca). O punem peste biscuiti astfel incat sa acopere cat mai multa suprafata.

Pregatim crema: branza de vaci o mixam cu zaharul si apoi adaugam pe rand cate un ou. Turnam compozitia toata peste mure.

Acum ne ocupam de sos. Murea spalata se stoarce bine si lichidul mov se pastreaza. Se pune pe aragaz (murea) cu zahar si o lasam sa fiarba 2-3 minute. Lichidul il amestecam cu o lingura de amidon si avem grija sa nu ramana cocoloase. Il turnam peste mure si lasam sa mai fiarba cam un minut.

Luam de pe foc si o dam prin sita ca sa nu ramana samburi.Va rezulta un sos putin ingrosat. Il punem alocuri peste branza dupa care, cu o scobitoare, facem cercuri pe suprafata cheesecake-ului.

Urmeaza sa dam tava la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute.Dupa ce trece acest timp oprim cuptorul si mai lasam cheesecake-ul inauntru pentru o ora. Incercati sa nu-l deschideti in acest timp.

Dupa o ora il puteti scoate, il lasati la racit si dupa il puneti  la frigider pentru cel putin o ora.

Stiu, partea cu asteptatul e mai grea, dar cred ca merita, e mult mai bun rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si mure

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2015, 16:58
bun
la 20.08.2015, 16:59
Foarte bun
la 20.08.2015, 17:02
Multumesc!
la 20.08.2015, 17:24
la 20.08.2015, 17:44

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking