Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
16 Noi 2016 | 4874 vizualizari
Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Nu sunt eu adepta cheesecake-urilor coapte, desi am mai incercat o data, acum multi ani sa fac si nu mi s-a parut prea interesant, nu facusem combinatia corecta, nu prea stiam eu atunci prea multe. Zilele astea imi doream sa fac un cheesecake cu ananas, ca aveam cam tot ce imi trebuie. Initial am zis ca pun ananas in compozitia de branza, apoi m-am razgandit si am ales sa fac un sos cu ananas si pot sa spun ca, a fost cea mai minunata alegere. S-au combinat atat de perfect cheesecake-ul cu sosul, ca vreau sa repet reteta curand. Super, super bun este, nu ma asteptam sa ma incante atat de mult!

Ingrediente

  • Pentru cheesecake:
  • 150 gr biscuiti simpli
  • 80 gr unt
  • 270 gr branza de vaci
  • 150 gr crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 40 gr ciocolata alba
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de portocala

Pentru sos:

  • 200 gr ananas rondele din compot
  • 300 ml zeama de compot de ananas (eu am avut doar 250 ml si am completat cu apa pana la 300 ml)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Cheesecake-ul:
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.
Untul il topim pe baie de aburi.
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit.

Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale.
Branza de vaci o punem intr-un bol cu creama de branza, smantana si le mixam bine.
Adaugam ouale, zaharul, le incorporam.
La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele, vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecam bine totul.

Aceasta compozitie o turnam peste baza de biscuiti.
Introducem cheesecake-ul in cuptorul incins, undeva la 160 de grade, pentru 50-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 45 de minute, sa vedem cat mai trebuie copt.

Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceaca, apoi il dam la frigider 2-3 ore.
Sosul:
Rondelele de ananas le taiem cubulete.
Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze.
Adaugam zeama de compot, bucatile de ananas si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, cam 7-8 minute, timp in care mai amestecam.
La final dizolvam amidonul cu doua linguri de apa rece, il turnam peste sos, amestecam pana se ingroasa putin. Nu va asteptati sa se ingroase ca o budinca.
Luam sosul de pe foc, adaugam coaja rasa de portocala, il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.

Scoatem cheesecake-ul de la frigider, turnam sos peste el, il decoram cu frunzulite de menta, apoi taiem si servim.
Noi am mai pus sos si dupa ce am taiat felii, ca am avut de unde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala si sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Tarta cu ciocolata si pere

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt. Se mixeaza crema de ciocolata cu untul si ouale pana devine pufoasa si lucioasa. Se amesteca faina cu cacaua si praf de...

Citeste continuarea

Mosocoarna cu prune

Postat de nico_nico

Mosocoarna cu prune

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.     Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.     Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 19:58
Mmm, chiar pare super faina combinatia!
la 16.11.2016, 20:00
ce deliciu trebuie sa fie! Arata super!
la 16.11.2016, 20:02
bun bun
la 16.11.2016, 20:05
Bună combinația!
la 16.11.2016, 20:13
Delicios, imi place!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking