Cheesecake cu sos de mere

Postat de CameliaComan in Dulciuri
15 Sep 2015 | 2276 vizualizari
Cheesecake cu sos de mere

Acest cheesecake este un altfel de cheesecake. :D Este prima oara cand fac acest desert. Un moment de neatentie si am amestecat biscuitii cu toata compozitia de branza. :( Deci nu a mai iesit la aspect cheesecake.In schimb la gust a fost deosebit. Macar acum am reteta mea proprie care este la fel de delicioasa ca originala. :)

Ingrediente

  • 250 branza crema
  • 250g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 linguri de amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 150 g de biscuiti
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de scortisoara
  • Ingrediente sos de mere:
  • 5 mere spalate,curatate de coaja si tocate cubulete
  • 30 g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de lamaie.Omogenizam bine.Eu am amestecat toate ingredientele pentru crema cu biscuitii. Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 45-50 de minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il dam la frigider timp de 1 ora.Intre timp preparam sosul de mere.Trebuie sa topim untul intr-o craticioara si calim cateva minute merele pana se inmoaie. Apoi luam sosul de pe aragaz si il lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit il scurgem intr-o alta craticioara si il amestecam cu mierea si scortisoara la foc mic timp de 4 minute iar apoi adaugam merele.Mai lasam sosul pe foc aproximativ 2 minute,iar apoi il lasam sa se raceasca si il turnam peste cheesecake atunci cand il servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert priconuci a la Cleme

Postat de MotanLaOale

Desert priconuci a la Cleme

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de mitinita

Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2015, 22:47
la 15.09.2015, 22:55
la 15.09.2015, 22:58
la 15.09.2015, 23:02
Ce frumos ai prezentat !!!
la 15.09.2015, 23:15
Multumesc delia.Te pup

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking