Ingrediente
- 250 branza crema
- 250g branza de vaci
- 5 oua
- 2 linguri de amidon
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 150 g de biscuiti
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g de unt la temperatura camerei
- 1 lingura de scortisoara
- Ingrediente sos de pere:
- 4 pere curatate de coaja
- 500 ml apa
- 120 g zahar tos
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 5 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de lamaie.Omogenizam bine.Eu am amestecat toate ingredientele pentru crema cu biscuitii. Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 45-50 de minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il dam la frigider timp de 1 ora.Intre timp preparam sosul de pere.Punem la fiert 500 ml de apa cu 125 g zahar tos,lingurita de esenta de vanilie si batonul de scortisoara aproximativ 10 minute pana se leaga.Am curatat perele de coaja,le-am taiat pe jumatate si le-am scos semintele. Dupa ce au trecut cele 10 minute am introdus si perele in cratita. Le am acoperit cu un capac si le am lasat la foc potrivit 10-15 minute.Apoi opresc focul si le mai las acoperite timp de 10 minute ca sa se odihneasca.Este un desert bun,super bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|