Cheesecake Padurea Neagra

Postat de privatelaura in Torturi
19 Ian 2014 | 24308 vizualizari
Cheesecake Padurea Neagra

yuum! un yuuum din ala mare!

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr)
  • 50 gr unt
  • pt umplutura:
  • -500 gr crema de branza (eu folosesc Lacteea, cu continut de grasime 20%)
  • 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia)
  • 120 gr zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • 2 oua
  • 3 lg smantana grasa
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 praf sare
  • pt frisca:
  • 400 gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%)
  • 4 lg zahar pudra
  • pt topping de fructe:
  • 200 gr cirese + visine
  • 50 ml apa
  • 1 lgta. amidon
  • 2-3 lg zahar alb

Mod de preparare

Pornim cuptorul, la foc mediu.

Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam la cuptor pentru cateva minute, la foc mediu. Scoatem si lasam un pic la racit.

Intr-un vas/ castron, punem zaharul, cacaoa, sarea si amestecam sa se distribuie uniform toate ingredientele. Adaugam crema de branza si cu ajutorul unui mixer, amestecam sa se omogenizeze. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam un pic sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o turnam peste compozitia de branza. Amestecam din nou si la sfarsit adaugam smantana si frisca lichida. Mixam pentru ultima oara si batem castronul de masa, astfel incat sa iasa bulele de aer. Batem de vreo cateva ori, si o sa vedeti cum ies la suprafata bulele de aer.

Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am lasat sa se raceasca peste noapte.

Ciresele si visinele le punem intr-un vas, cu zaharul, amestecam o lingurita mica de amidon cu apa si o turnam peste fructe. Punem pe foc cat sa se lege un pic siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

Luam un vas de inox/aluminiu  (preferabil metalic) si turnam smantana. Mixam intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Fiind o smantana grasa, va iesi o frisca grozava, cu gust autentic. Dam la frigider pana o folosim. Frisca am facut-o a doua zi.

Dupa ce s-au racit toate, scoatem inelul de la forma de copt, ornam cu frisca rece si adaugam peste, cate o visina sau o cireasa, si punem si un pic din sirop. Presaram fulgi de ciocolata si dam la rece pentru vreo 2-3 ore.

Savuram cu placere o felie delicioasa, fara regrete sau sentimente de vinovatie :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Retete similare

Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra

Postat de mitinita

Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra

Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de...

Citeste continuarea

Cheesecake Padurea Neagra

Postat de Ela68

Cheesecake Padurea Neagra

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 21:38
aoleeeeuuuu ce bunaciuneeee PS: si tu si cheesecake-ul) in caz ca va urma intrebarea "cine?" )
la 19.01.2014, 21:39
Un yummmm din ala mareee de tot sa fie )...Arata senzational...l-am tot admirat pana acum...fabulos as spune fara sa gresesc...imi place mult fata frumoasa!
la 19.01.2014, 21:39
O combinatie grozavaaaaaaaa . Imi place foarte mult
la 19.01.2014, 21:39
eu nu zic ca e bun dar zic ca arata minunat
la 19.01.2014, 21:40
Am salivat deja pe blog, dar mai salivez si aici
E WOOOOOW!

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking