Ingrediente
- Ingrediente blat biscuiti :
- 20 biscuiti Oreo
- 4 linguri unt topit
Ingrediente crema ciocolata :
- 350 gr ciocolata cu lapte
- 250 gr branza Philadelphia
- 150 gr zahar
- un praf de sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 150 ml smantana grasa
- 3 oua
Ingrediente topping :
- 100 ml smantana pentru frisca
- 150 gr visine fara samburi
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingura amidon
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
Intre timp, punem la topit ciocolata la Bain-Marie, apoi o lasam putin sa se raceasca.
Mixam intr-un bol. crema de branza cu zaharul, sarea , smantana si vanilia. Turnam apoi ciocolata racita si adaugam pe rand cate un ou, omogenizand bine.
Micsoram temperatura la cuptor, la 150 grade Celsius. Pregatim forma pentru a coace compozitia la Bain-Marie, imbracand-o in folie de aluminiu. Turnam crema de branza peste crusta de biscuiti si asezam vasul intr-o tava in care am pus apa pana la jumatate. Lasam la copt 55-60 de minute. Nu lasati mai mult, caci se mai incheaga pe masura ce se raceste. Scoatem din cuptor si din vasul cu apa si lasam la racit, apoi dam la rece pentru cateva ore.
Pentru topping, punem intr-o craticioara visinele cu zaharul si lasam pe foc pana ce acesta s-a topit complet. Adaugam apoi amidonul si amestecam pana incepe sa se lege. Dam deoparte.
Scoatem cheescake-ul din frigider, demontam inelul formei, ornam cu frisca batuta si turnam in centru jeleul de visine.
Lasati la frigider pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|