Ingrediente
- pentru o tava cu diametrul de 24 cm:
- Blat:
- 2 pachete mari de biscuiti Oreo
- 1 pachet mic de biscuiti digestivi
- 150 g margarina Rama Maestro
Crema 1:
- 250 g crema Mascarpone Delaco
- 250 ml frisca lichida Megle
- 250 g crema de ciocolata
- 2 lg cacao instant
Crema 2:
- 250 g crema Mascarpone Delaco
- 250 ml frisca lichida Megle
- 200 g ciocolata alba
Decor:
- fulgi de zahar
- ciocolata Milka cu Oreo
- sos de ciocolata
Mod de preparare
Blat:
Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine.
In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura si uniformizezi, apoi dai la frigider.
Crema 1:
Bati frisca.
Amesteci crema mascarpone cu crema de ciocolata si apoi cu frisca, cu ajutorul mixerului , adaugand si cacaua instant.
Crema 2:
Bati frisca.
Pui ciocolata la topit, pe baie de aburi.
Amesteci frisca batuta cu crema mascarpone si apoi adaugi ciocolata topita in fir, batand continuu cu mixerul.
Scoti tava de la frigider si asezi cremele alternativ, pe 2 niveluri, astfel incat sa realizezi o "tabla de sah" si uniformizezi bine suprafata.
Dai la frigider pentru 3 ore.
Indepartezi inelul si decorezi dupa inspiratie, pastrand tortul la frigider.
Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.
Tips&Tricks: Cheesecake-ul "sah" ii va lasa "mat" pe toti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Sah- Mat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|