Cheesecake Sah- Mat

Postat de amalia01 in Torturi
7 Ian 2017 | 4245 vizualizari
Cheesecake Sah- Mat

Sambata, 7 ianuarie 2017. Zi de mare sarbatoare relgioasa care nu avea cum sa treaca neobservata in familia noastra. Doar mezina este o mica Ioana.     Motiv pentru care mami a pregatit prajitura ei preferata, chessecake. Dar nu orice fel de cheesecake, ci...

Ingrediente

  • pentru o tava cu diametrul de 24 cm:
  • Blat:
  • 2 pachete mari de biscuiti Oreo
  • 1 pachet mic de biscuiti digestivi
  • 150 g margarina Rama Maestro

Crema 1:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 250 g crema de ciocolata
  • 2 lg cacao instant

Crema 2:

  • 250 g crema Mascarpone Delaco
  • 250 ml frisca lichida Megle
  • 200 g ciocolata alba

Decor:

  • fulgi de zahar
  • ciocolata Milka cu Oreo
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii Oreo ii cureti de crema si ii zdrobesti bine, impreuna cu biscuitii digestivi. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi bine.

In forma de tort cu pereti detasabili, asezi hartie pentru tort si asezi blatul de biscuiti, apasand bine cu o lingura si uniformizezi, apoi dai la frigider.

Crema 1:

Bati frisca.

Amesteci crema mascarpone cu crema de ciocolata si apoi cu frisca, cu ajutorul mixerului , adaugand si cacaua instant.

 

Crema 2:

Bati frisca.

Pui ciocolata la topit, pe baie de aburi.

Amesteci frisca batuta cu crema mascarpone si apoi adaugi ciocolata topita in fir, batand continuu cu mixerul.

Scoti tava de la frigider si asezi cremele alternativ, pe 2 niveluri, astfel incat sa realizezi o "tabla de sah" si uniformizezi bine suprafata.

Dai la frigider pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si decorezi dupa inspiratie, pastrand tortul la frigider.

Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.

Tips&Tricks: Cheesecake-ul "sah" ii va lasa "mat" pe toti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Sah- Mat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 20:34
la 07.01.2017, 20:47
Bun!
la 07.01.2017, 20:58
la 07.01.2017, 21:15
La multi ani micutei tale! Delicios cheesecake-ul!
la 07.01.2017, 21:54
La multi ani! Sa fie sanatoasa! Cred ca a fost tare buna prajiturica

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking