Chefal cu andive și lămâie

Postat de elucubratiiculinare in Peste
13 Dec 2013 | 3762 vizualizari
Chefal cu andive și lămâie

Ingrediente

  • 2 chefali
  • 2 andive mari
  • 1 lămâie
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință). Se spală bine și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper. În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.

Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra. Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final. Stropim peștele cu  ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb. Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă.

Se dă la cuptor 25-30 minute. Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu andive și lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de cristeena20

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de...

Citeste continuarea

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 17:03
Am descoperit si eu de curand chefalul si mi-a placut tare mult!!
la 13.12.2013, 17:10
buuuun
la 13.12.2013, 18:55
asta-i pe gustul meu !
la 13.12.2013, 20:34
la 13.12.2013, 20:41

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking