Chifle americane- New England Fantan

Postat de RuxyRux in Piine
6 Ian 2017 | 2458 vizualizari
Chifle americane- New England Fantan

Chifle elegante americane, minunate la gust si ca textura deosebite, desprindeti-le in felii si mancati-le cu unt proaspat...calde sau reci sunt o mare bunatate!

Ingrediente

  • 15 gr drojdie proaspata
  • 75 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 75 ml lapte
  • 65 gr unt
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou batut usor

Mod de preparare

1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min.

2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste pana devine caldut.

3. Se cerne faina, se pune in vasul de framantat, iar sarea pe margine. Se adauga amestecul de drojdie, cel de lapte si unt si oul batut si se framanta un aluat moale,  apoi 5-8 minute, pana devine elastic, apoi se asaza intr-un vas uns cu ulei sau unt si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la dospit o ora.

4. Aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta usor pana devine elastic. Se intinde in forma unui dreptunghi cu dimensiunile 45/30. Se topeste restul de unt si se unge cu el suprafata aluatului. Aluatul se taie pe lungime in cinci fasii egale, se asaza unele peste celelalte si se taie in fasii egale de cate 5 cm( ies 9 bucati).

Unul dintre capetele fasiei suprapuse se lipeste si se asaza cu partea lipita in jos in fomele de briose.

Se acopera cu o folie unsa cu unt si se lasa inca 30 sau 40 minute la dospit.

Chiflele se coc la 200 de grade pana se rumenesc ( in jur de 20 de minute)

Merita probate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle americane- New England Fantan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri sărate,cu brânză

Postat de diaconta

Cornuri sărate,cu brânză

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2017, 22:52
bune trebuie sa fie
la 06.01.2017, 23:10
Motanas...a fost bataie pe ele ) Multumesc!
la 06.01.2017, 23:30
cred ca sunt/au fost bune
la 07.01.2017, 00:43
Multumesc Diana
la 07.01.2017, 08:22
Arata minunat! Ma bate un gand.....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking