CHIFLE CU CARNE

Postat de Retete_Haplea in Piine
29 Apr 2015 | 2104 vizualizari
CHIFLE CU CARNE

Nu-mi pasă de gurile rele! Din când în când mănânc și pâine Făcută de mâinile mele Uite ce poți să gătești mâine!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 gr de faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 1 cub de drojdie proaspata,
  • sare,
  • un praf de zahar,
  • un galbenus de ou pentru uns deasupra;

Umplutura:

  • 200 gr carne tocata,
  • 1 ardei gras rosu tocat cubulete,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • cateva fire patrunjel (marar) tocat marunt,
  • sare,
  • piper,
  • cascaval pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu  praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.

 Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. 

Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora

Pentru umplutura: calim ceapa apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea

 Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt

Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata

Presaram cascaval razuit deasupra. Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.

Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).

Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE CU CARNE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Chiftele in aluat cu bere

Postat de Bucataras

Chiftele in aluat cu bere

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2015, 14:55
super
la 29.04.2015, 15:05
la 29.04.2015, 17:06
Ce sa te mai obosesti cu sandvici !!!!
la 29.04.2015, 18:21
bune!
la 29.04.2015, 19:04
Ce fain e catrenul De chifle ce să mai spun, savuroaseeee

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking