Chifle cu lapte si unt

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
23 Iul 2019 | 3206 vizualizari
Chifle cu lapte si unt

,, Meniu copiii " Chifle pufoase, proaspete, preparate in casa. Chifle bune pentru pachetel, pentru sandvici, la mic dejun cu dulceata si lapte !!!!

Ingrediente

  • 250 grame faiana alba pentru cozonac
  • 250 grame faina integrala
  • 250 gr faina,,, rosie " ungureasca tip 55
  • 500 ml lapte
  • 75 gr unt
  • 15 gr drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 50 gr seminte de susan negru si susan alb

Mod de preparare

  1.  Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  2.  Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale.
  3. Intai am amestecat laptele caldut cu untul moale, sare, drojdia granulata si doua linguri de faina.
  4. Dupa 5 minute cand drojdia a inceput sa lucreze am adugat restul de fainuri si sarea.
  5. La masina de paine Tefal am setat pentru programul  nr 16 framantare -dospire.
  6. Dupa o 75 minute aveam la dispoziie un aluat care aprope s-a triplat . 
  7. Din cantitatea totala de aluat am luat cam 200 gr cu care am preparat o foccacia .
  8. Pentru lucru am uns mainile si suprafata de lucru cu ulei de masline .
  9. Am scos aluatul  pe masa de lucru si l-am impartit in doua .
  10. Fiecare din cele doua bile de aluat Le-am reimpartit in 8 parti egale .
  11. Puteti folosi si cantarul pentru a obtine chifle de aceiasi marime .
  12. Mie imi pare mai rapida metoda diviziunii.
  13. Fiecare bucatica de aluat se ,, impacheteaza'' inspre partea de jos de cateva ori . Apoi se ruleaza pe masa de lucru rotunjinduse usor fara al e apasa prea mult .
  14. Am obtinut 16 mici  bile  rotunde de aluat .
  15. Aceste  bile se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
  16. Aveti grija sa lasati distanta intre ele pentru ca-si vor dubla sau chiar tripla dimensiunea .
  17. Cu o pensula de silicon se ung bilele de aluat cu lapte .si apoi se presara cu seminte de susan .
  18. Am dat tava la cuptorul incalzit la 60grade timp de 30 minute .
  19. Cand chiflele au crescut suficient de mult am pus cuptorul pe 220 grade .
  20. n acest moment am introdus in partea de jos a cuptorului un vas cu apa fierbinte aburinda .
  21. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 grade .
  22. In total am copt chiflele 40 minute . Se pot lasa mai mult sau mai putin in functie de gradul de rumenire dorit .
  23. Prima chifla calda cu coja crocanta am servit cu o cana de lapte :D

                        Pofta buna la chifle !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2019, 20:45
la 23.07.2019, 20:51
la 23.07.2019, 20:53
bune bune
la 24.07.2019, 00:10
la 24.07.2019, 06:25
servesc si eu una, pentru pachet

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking