Chifle cu leurda si masline

Postat de sufletista in Piine
30 Mai 2019 | 1956 vizualizari
Chifle cu leurda si masline

 "Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 oua
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 250 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • Uns
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri dulceata de ardei iuti

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen.

Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de masline si framantam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Cu mainele unse de ulei rupem cate o bucata de aluat,formam chifle si le asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam la dospit 20 min dupa care ungem cu oul batut cu dulceata de ardei,presaram cascaval si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle cu leurda

Postat de sufletista

Chifle cu leurda

Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2019, 09:14
Pe gustul meu, cu leurdă...!
la 30.05.2019, 10:07
la 30.05.2019, 14:13
Interesanta combinatie !
la 30.05.2019, 15:28
Buune !!!
la 30.05.2019, 16:27

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking