Chifle cu mac

Postat de mirela0911 in Piine
26 Iun 2017 | 1679 vizualizari
Chifle cu mac

Pentru aceste minunate chifle m-am inspirat de la Buni (saru'mana >:D<) si au iesit tare bune. Au mers de minune langa un iaurt sau o cana cu lapte. Multumesc, Buni! :-*

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 ou mic pentru uns
  • seminte de mac

Mod de preparare

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit.

Intr-un vas ,se pune faina, sarea, zaharul si ouale. Restul de lapte impreuna cu apa si untul se pun pe foc pana se incalzesc usor. Se toarna acest amestec peste faina, amestecand cu lingura, pana se incorporeaza toata faina, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se pune intr-un loc ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul (eu de obicei pun in cuptorul cu microunde). 

Se pregateste tava cuptorului si se tapeteaza cu hartie de copt. Se rup din aluat bucati potrivite care se modeleaza in forma preferata (eu am facut si rotunde si ovale). Se asaza in tava, pastrand distanta intre ele. Se lasa sa mai creasca cca 15 minute, acoperite cu un prosop de bucatarie. 

Se bate bine oul, apoi se ung chiflele, iar deasupra se presara mac. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra si sunt coapte.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Chifle pentru burger

Postat de Constelatialeu

Chifle pentru burger

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.06.2017, 20:05
Ce rotofee și frumoase sunt!
la 26.06.2017, 20:24
bune bune
la 26.06.2017, 20:44
Ce pufosenii!
la 26.06.2017, 21:10
Foarte bune!
la 26.06.2017, 21:41
Ce frumușele sunt!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking