Chifle cu smantana si branza Feta

Postat de RuxyRux in Piine
17 Mai 2011 | 3718 vizualizari
Chifle cu smantana si branza Feta

Chifle moi, pufoase si foarte aromate cu gust intens de branza delicioasa....

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • aprox 400 ml apa calduta
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 7 linguri de smantana
  • 200 gr branza Feta

Mod de preparare

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana.

Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.

 Cu un cutit taiem in cruce aluatul si lasam sa creasca o ora la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

Luam aluatul si-l impartim in 9 bile mari.

Modelam in forma de chifle si le asezam pe tava de cuptor pe hartie pergament( pentru copt)

Le taiem putin deasupra in forma de cruce si le mai lasam 15 minute sa creasca pana incingem cuptorul la 200 grade.

Le presaram cu faina si le punem la cuptor pentru 20 de minute.

Cine doreste le presara cu chimen si presara faina deasupra,  inainte sa le puna la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu smantana si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si cascaval

Postat de LALY

Cornuri cu branza si cascaval

Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2011, 18:18
vreau si eu una
la 17.05.2011, 19:27
Cu drag....multumesc tuturor!
la 17.05.2011, 19:36
Vreau si eu!!!
la 17.05.2011, 19:39
Mami Gabytza...cum sa nu? Cu toata inima
la 17.05.2011, 19:39
inchid ochii si imi imaginez ca servesc...gata..sunt foarte bune!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking