Chifle cu unt

Postat de violeta30 in Piine
1 Feb 2015 | 3086 vizualizari
Chifle cu unt

Din acest aluat mi-a iesit si o placinta melc cu dovleac.

Ingrediente

  • 900 gr faina
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si putina apa, apoi rasturnam lichidul in gropita facuta in faina si amestecam cu o furculita, ingloband totodata si untul si sarea. Turnam apa in fir subtire si amestecam pana terminam apa. Luam la framantat coca obtinuta pe masa de lucru adaugand faina (coca trebuie sa fie omogena, dar nu foarte tare) pana nu se mai lipeste de maini. Presaram faina pe mingea de coca si o punem la dospit in castron, punem o folie alimentara sau o punga peste castron (creste mai bine) si apoi un prosop curat. Se lasa cam o ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut infainam masa de lucru, ne ungem cu faina si pe maini si rasturnam coca pe masa de lucru si o mai framantam adaugand faina, dar nu foarte multa. Rupem bilute din coca si formam chifle pe care le punem pe tava unsa cu ulei, dar presarand faina peste chifle.

Cand am terminat de facut chiflele le mai lasam la crescut in jur de 30-40 minute (pana se umfla). Incingem cuptorul si introducem tava, in primele 15 minute lasam focul mare si apoi il reducem. Sunt gata cand s-au rumenit. Mie mi-au iesit 10 chifle pentru ca am oprit din coca pentru placinta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 13:22
Mmm
la 01.02.2015, 14:27
la 01.02.2015, 16:03
la 01.02.2015, 20:53
Foarte bune!
la 02.02.2015, 08:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking