Chifle nori cu crusta de mozzarella

Postat de ancutsa in Piine
8 Iun 2020 | 1958 vizualizari
Chifle nori cu crusta de mozzarella

Vă prezint azi niște chifle gustoase, pe care mai întâi am vrut să le pregătesc separat, apoi m-am răzgândit si le-am pus în aceeași tavă, lăsându-le să mai dospească și să se unească. Le-am presărat și mozzarella (era bine dacă puneam și în aluat dar eu am avut puțină) pentru o crustă delicioasă. Au ieșit așa pufoase și bune! Și ce îmi place culoarea gălbuie specifică aluatului de casă.

Ingrediente

  • Maia:
  • 90 g făină 000,
  • 90 ml apă,
  • 20 g drojdie proaspătă,
  • Aluat:
  • 150 g făină 650,
  • 200 g făină 000,
  • 160 ml apă călduţă,
  • 100 ml lapte,
  • 60 ml ulei,
  • 2 linguriţe (rase) sare,
  • În plus:
  • 40 g făină pentru blatul de lucru,
  • 30 ml apă pentru uns,
  • Mozzarella rasă, după gust

Mod de preparare

 

Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut o oră (cu cât fermentează mai mult,  cu atât are un gust mai pregnant).

 Într-un bol se adaugă cele două tipuri de făină (000 și 650), sarea și se amestecă un pic (cu mâna), se toarnă apoi lichidele și maiaua și se începe frământarea (cu mâna sau cu mixerul). Se încorporează uleiul, picurându-l în fir subțire. Se frământă până se obţine un aluat moale, lucios. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul. Aluatul va deveni și mai pufos.

 Se presară puţină făină pe masă, se mai frământă uşor aluatul, doar cât să-i dăm forma unui sul lung. Se taie în bucăți egale, care se rotunjesc cu mâna. Se transferă chiflele, la o mică distanță între ele, într-o tavă  pregătită cu foaie de copt. Se mai lasă la crescut încă o oră, chiflele vor dospi și se vor uni, ca un norișor.

Se ung chiflele cu apă, se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Se scoate tava, se ung chiflele din nou cu apă, se presară mozzarella rasă, apoi se dă tava înapoi la cuptor, se dă focul mic și se mai lasă încă 20-23 de minute (sau până consideraţi că sunt bine coapte, în funcţie de cuptorul vostru).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/chifle-nori-cu-crusta-de-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle nori cu crusta de mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu branza, cimbru si oregano

Postat de rhapsody

Paine cu branza, cimbru si oregano

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija...

Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de panacris

Painici umplute

“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 20:05
la 08.06.2020, 20:27
Când am citit în titlu chifle nori, m-a dus gândul la ceva exotic cu foi de alge nori ) Așa că ar trebui să schimbi titlul în norișori Nah, nu da cu pietre, îmi dau și eu cu părerea! De altfel sunt tare bune chiflele!
la 08.06.2020, 21:11
Motan
la 08.06.2020, 21:11
Cristina, nu ma supar! Ma bucur ca iti plac!
la 08.06.2020, 22:04
foarte bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking