Ingrediente
- 1 kg faina
- 500 ml lapte
- 1 ou si 1 galbenus
- 2 pliculete de drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura si 1/4 de sare
- 2 linguri ulei de masline
- susan
- mac
- 1 ou si 2 linguri lapte pentru uns chiflele
Mod de preparare
Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de cruce si l-am lasat apoi la crescut la loc caldut in bucatarie, o ora sau pana si-a dublat volumul.
Cand si-a dublat volumul, am pliat aluatul spre interior, apoi am rupt bucati si am format chiflele, pentru asta m-am ajutat de putin amidon( sau faina).
Am uns fiecare bucata de aluat cu ou amestecat cu putin lapte caldut, am presarat mac si susan si am copt chiflele la cuptorul incins la 225 grade pentru 15 minute.
O minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|