Ingrediente
- 310 g faina
- 180 ml apa calduta
- 3 linguri ulei de masline
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta.
Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin.
Se monteaza carligul de framantat.
Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica.
Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza medie 10 minute.
Se obtine un aluat neted si nelipicios.
Se imparte in bile aproximativ egale.
Vasul de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se aranjeaza bilele in el.
Se lasa la crescut 45-50 de minute.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentri 35-40 de minute.
Se scot si se lasa la racit.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|