Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612 in Piine
27 Apr 2021 | 4660 vizualizari
Chifle pufoase

Imi plac chiflele in fel si fel de combinatii, insa astazi va las reteta unor chifle simple! Ies pufoase, cu coaja usor crocanta si mananci din ele, mai ales cand sunt fierbinti, pana nu mai poti! Eu nu pot minti, sa zic ca mananc doar una atunci cand le scot din cuptor. Merg foarte bine simple, cu o cana de lapte, iaurt, la sandwich-uri, burgeri sau sa le serviti alaturi de o tocanita delicioasa! Merita sa le pregatiti ori de cate ori va doriti!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 220 ml lapte
  • 3 linguri apa calda
  • 40 gr unt moale
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte
  • seminte

Mod de preparare

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul.

Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul si sare. Incepeti si framantati. Turnati laptele treptat si framantati pana este incorporat. Adaugati untul moale, iar la final incorporati uleiul si mai framantati 3-4 minute. Daca framantati la robot, dati la viteza mai mare ultimele minute. Acoperiti aluatul si il lasati la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti masa de lucru cu putin ulei, rasturnati aluatul. Il impartiti in 10 bucati egale. Formati chiflele si le asezati intr-o tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le lasati 15-20 de minute sa creasca. Amestecati galbenusul cu oul, ungeti chiflele. Deasupra presarati seminte.

Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20-25 de minute. Cand devin rumene si sunt coapte, le scoateti din cuptor. Le serviti calde, iar daca va raman, cat sunt inca caldute, le inveliti bine in folie alimentara, pentru a se pastra fragede.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2021, 11:41
Ce drăguțe sunt...!
la 27.04.2021, 12:53
la 27.04.2021, 13:47
Ce bine arata!
la 27.04.2021, 16:50
la 27.04.2021, 17:53
Si noi la fel ))

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking