Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare

Postat de deyutzky in Piine
26 Apr 2020 | 3247 vizualizari
Chifle pufoase cu usturoi  - fara framantare

Aluaturi de casa  Foarte pufoase si fragede sunt aceste chifle. Le-am vazut de ceva timp pe youtube si mi-a ramas gandul la ele. Acum a venit timpul sa le testez. Pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune aluaturi de chifle pe care le-am incercat vreodata.  

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns chiflele la final)
  • 3 linguri unt moale la temperatura camerei
  • 1/3 lingurita sare
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.

Lasam deoparte 5 minute.

Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.

Amestecam cu lingura de lemn ingredientele. 

Adaugam apoi cele 3 linguri de unt moale, sarea, usturoiul si patrunjelul. 

Amestecam energic cu lingura de lemn aprox 5 minute pana cand aluatul se leaga si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Aluatul va avea o consistenta lipicioasa si elastica.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald 1h si 30 minute.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am pus faina din plin. 

Strangem aluatul sub forma unei bile, apoi il portionam in 8 bucati.

Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare bucata de aluat sub forma ovala, apoi rulam ca pe rulada. 

Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 20 minute, la loc cald.

Dupa ce chiflele au crescut, le ungem cu oul ramas.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 25 de minute.

Va doresc Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine condimentata

Postat de caroline

Paine condimentata

 Eu am folosit un mix de condimente ce contine:  rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea...

Citeste continuarea

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 07:37
la 26.04.2020, 08:51
Bune
la 26.04.2020, 10:34
la 26.04.2020, 11:50
la 26.04.2020, 12:06
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking