Chifle simple

Postat de ionix in Piine
20 Oct 2010 | 5171 vizualizari
Chifle simple

PENTRU POST.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • o lingura cu ulei de masline pentru uns
  • pentru uns cand scoti din cuptor:
  • doua linguri cu apa amestecate cu doua linguri cu zahar

Mod de preparare

Incepem prin a face maiaua: Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.

Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca usor, dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei si amestecam, pana terminam tot uleiul. Framantam bine aluatul pentru ca riscam sa nu creasca cum trebuie. Presaram putina faina pe aluat, acoperim bolul cu un prosop si dam la un loc calduros. Lasam aluatul la dospit cel putin o ora.

Dupa ce a crescut, facem niste mingiute pe care le asezam in tava si pe care le crestam putin cu un cutit (vezi foto). Ungem chiflele cu uleiul de masline si dam la cuptor, in partea de sus. Lasam la foc mediu la inceput, vreo 5 minute pana le ia focul si apoi lasam la foc mic pana cand cresc. Dupa vreo inca 20 de min, dam la foc mediu si lasam sa se rumeneasca frumos. Se face testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.

Imediat cum sunt scoase le ungem cu amestecul din apa si zahar. Se servesc atat calde cat si reci. Reci sunt foarte satioase.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle simple" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hotdog crispy

Postat de Bucataras

Hotdog crispy

Pune crenvustii la fiert. Pregateste sosul de iaurt: combina iaurtul cu catraveti murati taiati cubulete si cu frunze de fenicul. Mie imi place aroma deosebita a feniculului, dar daca nu-ti...

Citeste continuarea

Chifle Simple

Postat de Valyvalentyna

Chifle Simple

Intr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua. Dupa zece min...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 12:41
Fa-te-ncoa' c-o chifla.
la 20.10.2010, 12:43
@Miha... nope, n-am de unde dar azi o sa fac niste gogosele pentru o supa de morcovi vrei? tre' sa-mi fac ceva cu multe vitamine, c-o sa am vreo 3 zile de munca cat fac altii intr-o luna
la 20.10.2010, 12:44
Supa de morcovi mananc-o tu.
la 20.10.2010, 12:47
pai, asa o sa fac iar portia mea o fac mai naspa decat cea pentru sot adica fara unt o sa ma gandesc la tine cand o sa mananc o sa-mi zic: "ce bine ar fi mers un tort de ala cu frisca si ciocolata"
la 20.10.2010, 13:00
Te gandesti la mine..."sa-i stea in gat tortul de ciocolata, ca io mananc supa de morcovi naspa, fara unt"

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking