Chifle umplute cu loboda rosie

Postat de Valclaudia in Piine
15 Iun 2016 | 2879 vizualizari
Chifle umplute cu loboda rosie

Ingrediente

  • 700 gr faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr. tarate de ovaz
  • 100 gr. seminte de mac
  • 2 cubulete de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 50 ml ulei de masline
  • 600ml apa calduta
  • 2 oua mici de casa
  • parmezan ras
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • cca 750 gr. frunze de loboda
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 10 lingurite rase de gris

Mod de preparare

Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun.

Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam.

Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz.

Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline.

Acoperim castronul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Loboda se curata de pe tulpini, apoi spalam bine sub jet de apa rece frunzele.

Le tocam si le punem la sotat in uleiul de floarea soarelui.

Calim pana scade tot lichidul lasat de loboda.

La final asezonam cu sare si piper macinat dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Impartim aluatul in 10 portii.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa de lucru infainata cu sucitoarea.

La mijloc adaugam cate o lingura cu varf de umplutura din loboda, deasupra presaram cate o lingurita rasa de gris (care are rolul de a absorbi lichidul ramas in umplutura).

Crestam aluatul de jur imprejur ca in foto, apoi formam chiflele aducand capetele peste umplutura catre mijloc.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de teflon ori silicon, cu partea in care am unit capetele catre tava.

Lasam chiflele la dospit in loc caldut inca 20-30 minute.

Ungem chiflelele cu ou batut, presaram parmezan ras si seminte de chimen.

Dam tava la copt pentru 40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem chiflele rumene din cuptor si le servim calde sau reci; sunt excelente oricum ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Postat de Constelatialeu

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am...

Citeste continuarea

Placinte Pachetel

Postat de auragiuverdea1990

Placinte Pachetel

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2016, 17:50
Interesant si cred ca mi-ar place pentru ca-mi place loboda
la 15.06.2016, 17:53
bune
la 15.06.2016, 17:56
Intetesanta idee!
la 15.06.2016, 18:06
Bune bune
la 15.06.2016, 18:07

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking