Chifle umplute cu masline si parmezan

Postat de mirela0911 in Piine
4 Feb 2018 | 2376 vizualizari
Chifle umplute cu masline si parmezan

Merg perfect langa o cana cu lapte, iaurt .... bune de pus la pachet!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt cu varf sare
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • masline negre fara samburi
  • parmezan ras
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea, uleiul si oul. Se amesteca toate apoi se framanta usor. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini, se lasa deoparte sa dospeasca pentru cca 30-45 de minute.

Se da parmezanul pe razatoarea cu gauri mici. Maslinele se taie bucatele mai marunte.

Se infaineaza masa de lucru. Se rastoarna aluatul si se formeaza un sul potrivit de gros. Se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie in felii acest sul. 

Se ia fiecare felie si se intinde cu ajutorul sucitorului pe lungime. Se presara parmezan si masline apoi se ruleaza pe latime. Se asaza toate chiflele formate in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 15-20 de minute sa creasca.

Oul se bate cu putina sare si se ung chiflele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop curat pentru cateva minute.

Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle umplute cu loboda rosie

Postat de Valclaudia

Chifle umplute cu loboda rosie

Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si...

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de brunetica

Chifle umplute

Am facut o  omleta din  oua, cu 30 g. branza parmezan si am adaugat sare. Fiecarei chifle i-am  taiat un capac, i-am scos miezul, am  inmuiat chiflele in lapte, le-am umplut...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 04.02.2018, 18:37
Doua kile pe pemezan va rog si-o chifla mica.....))
la 04.02.2018, 18:38
Bune chifle!
la 04.02.2018, 18:39
Delicioase!
la 04.02.2018, 18:46
Cleme ) iti dau ce am!
la 04.02.2018, 18:46
Multumesc, Rodica!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking