Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 3 cepe mari
- 4-5 cartofi medii
- 1 lingura de bulion
- 2-3 catei de usturoi
- 2 oua
- marar
- sare
- piper
- 1 lingura de maioneza
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de mustar
- ulei
Mod de preparare
Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini, sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si marar si ouale, si omogenizam bine.
Punem faina intr-o farfurie. Formam chiftele, le dam prin faina si apoi, le punem in uleiul incins la prajit.
Le scoatem pe un servet, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Amestecam 1 lingura de maioneza, 2 linguri de smantana, 1 lingura de mustar si adaugam 1 ceapa taiata julienne. Daca mai este necesar, puteti sa mai adaugati dupa gust,smantana sau maioneza.
Servim salata cu chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu salata de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|