Chiftele de curcan cu tzatziki

Postat de Oana in Curcan
26 Oct 2017 | 10377 vizualizari

O reteta super rapida, perfecta pentru pranz sau cina. Poti sa faci alaturi si o garnitura sau le mananci doar cu sosul tzatziki. Eu am preferat sa le fac la cuptor, sunt mult mai sanatoase asa!  

Ingrediente

Chiftele:

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 1 morcov ras
  • 1 cartof mic ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • cate 2 linguri marar si patrunjel tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • + pesmet pt chiftelute

Tzatziki:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 castravete fabio
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri marar verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt.
Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, intorcandu-le pe ambele parti pana se rumenesc.
Intre timp pregateste tzatziki-ul: da pe razatoare castravetele si lasa-l sa se scurga bine, apoi stoarce-l bine de zeama.
Pune-l peste iaurtul grecesc, adauga usturoiul verde tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine si serveste alaturi de chiftelute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Postat de mirela0911

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2017, 15:39
Foarte bună combinația!
la 26.10.2017, 15:42
bune bune
la 26.10.2017, 19:03
Venim si noi la masa!
la 26.10.2017, 19:36
la 26.10.2017, 21:11
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking