Ingrediente
Chiftele:
- 500 gr carne tocata de curcan
- 1 morcov ras
- 1 cartof mic ras
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- cate 2 linguri marar si patrunjel tocat
- sare si piper
- 2 linguri ulei de masline
- + pesmet pt chiftelute
Tzatziki:
- 400 gr iaurt grecesc
- 1 castravete fabio
- 2 fire usturoi verde
- 2 linguri marar verde tocat
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingura zeama lamaie
- sare si piper
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt.
Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, intorcandu-le pe ambele parti pana se rumenesc.
Intre timp pregateste tzatziki-ul: da pe razatoare castravetele si lasa-l sa se scurga bine, apoi stoarce-l bine de zeama.
Pune-l peste iaurtul grecesc, adauga usturoiul verde tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine si serveste alaturi de chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|