Ingrediente
- 2 dovlecei mari
- 2 morcovi
- 120 g telemea de oaie
- 4-5 oua
- 5-6 catei de usturoi
- patrunjel verde, tocat
- amestec de ierburi si marar Delikat
- sare
- piper
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.
Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama.
Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc.
Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse.
Adaugam amestec ierburi si marar de la Delikat, usturoi pisat, oua, patrunjel tocat si piper.
Compozitia se definitiveaza, adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.
Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru eliminarea grasimii in exces.
Sunt bune reci, dar si calde, cu moderatie ( sa nu vi se aplece J)) ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|