Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
24 Iul 2014 | 107769 vizualizari
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas sunt de sezon si foarte bune. Usor de preparat si pe gustul tuturor, promit ca o sa le repetati de multe ori.

Ingrediente

  • Ingrediente Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas
  • 2 dovlecei (8oo g)
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas

Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita.

Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Branza se rade pe razatoarea mare.

Mararul se curata si se toaca marunt.

Cartofii si dovleceii se storc bine, bine si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si branza si se amesteca. Se adauga ouale si mararul si se amesteca. Se potriveste de sare si piper. Se adauga faina si se amesteca bine.

Se ia din compozitie cu o lingura, se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.

Sunt bune atat calde cat si reci. Se servesc cu sos de usturoi sau un sos picant de rosii

Pofta Buna!

Recomandam si omleta cu dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pastrama din piept de pui

Postat de xana

Pastrama din piept de pui

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare,...

Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de Bianca20

Cascaval de casa

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2014, 11:50
Bune chiftelutele de legume cu branza ai facut!
la 24.07.2014, 11:54
Buna idee!
la 24.07.2014, 11:57
delicioase
la 24.07.2014, 12:03
Bune, bune
la 24.07.2014, 12:19

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking