Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de Retetegg in Mancaruri de legume
20 Noi 2012 | 8220 vizualizari
Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Super gustoase mai ales alaturate unui sos de rosii delicios, home made!

Ingrediente

  • 2 dovlecei (600 g),
  • 2 oua,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • marar,
  • busuioc si patrunjel tocate marunt,
  • boia dulce,
  • piper alb,
  • sare,
  • oregano,
  • ulei pt prajit,
  • 250 g rosii in bulion,
  • 2 linguri ketchup de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 3 catei de usturoi.

Mod de preparare

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.  

Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot surplusul de lichid), am adaugat peste ei verdeturile tocate marunt, boia, piper, oregano, sare, oua si pesmet.  

Am amestecat bine toata compozitia (daca e prea moale mai puneti niste pesmet sau faina), apoi am modelat chiftelutele.  

Le-am prajit bine pe ambele parti in ulei incins.  

Le-am scos pe servet de hartie.  

Sosul de rosii l-am facut din 250 g rosii in bulion taiate marunt, ketchup de casa, 2-3 linguri de apa, sare, piper si usturoi taiat felii fine. Am pus ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat la fiert 10 minute.  

Am servit chiftelele de dovlecei in sosul delicios de rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de sufletista

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 15:22
bai, astea sunt bune rau, nu ma satur niciodata de ele
la 20.11.2012, 15:23
Foarte bune
la 20.11.2012, 15:23
daa, si mie imi plac super mult
la 20.11.2012, 15:24
Multumesc Geanina
la 20.11.2012, 15:29
Ce bune

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking