Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de sufletista in Mancaruri de legume
6 Aug 2017 | 2611 vizualizari
Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Ingrediente

  • Chiftele
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 ceapa rosie
  • 5 catei usturoi
  • 150 g branza d evaci
  • 150 g sunca
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • Sos de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 6 rosii
  • 100 ml ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.

Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.

Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine.

Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.

Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, apoi adaugam chiftelele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de Retetegg

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.   Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 15:55
Foarte bun! Am și eu doi dovlecei care așteaptă de câteva zile și nu mă hotărăsc ce să fac din ei...
la 06.08.2017, 16:32
Cred ca e tare bun felul acesta de mancare!
la 06.08.2017, 17:22
la 06.08.2017, 19:28
la 06.08.2017, 21:09
Bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking