Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei

Postat de nico15 in Pui
24 Oct 2012 | 4276 vizualizari
Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei

Aceasta reteta este un pic adaptata, reteta originala este pregatita de o prietena din Peru iar eu am mai adaugat cateva ingrediente unde s-a putut.

Ingrediente

  • 200 g de tamarind
  • 2 bucati de piept de pui
  • 5-6 felii de sunca
  • 5-6 felii de cascaval(mai tare)
  • cilantro(coriandru) verde daca nu avem folosim patrunjel
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare, piper
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ou
  • ulei, unt

Mod de preparare

Se ia tamarindul (are un gust dulce-acrisor) si se va pune intr-o cratita in care avem apa calduta si il desfacem, lasandu-l sa fiarba incet. Se va forma o pasta care va avea o culoare maronie si vor exista niste seminte mai mari.

Dupa ce observam consistenta amestecului si decidem ca este suficient fiert, luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca, dupa care strecuram si va ramane decat lichidul respectiv.

Pieptul de pui se aplatizeaza se adauga: sunca, cascavalul si patrunjelul, dupa care formam rulouri. Acestea se vor prinde cu scobitori la capete si se vor trage la tigaie in unt si ulei de masline, pana prinde o culoare rumenie pe toate partile. Dupa aceea se adauga in sosul de tamarind si se da la cuptor 20 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam si adaugam smatana lichida si mai lasam 10 minute sa se patrunda. Ne apucam de pregatirea chiftelutelor de dovlecei, curatam dovlecelul si il radem pe razatoarea mare(stoarcem bine dovlecelul san u ramana surplus de lichid in el, dupa care, amestecam cu oul batut, adaugam sare si piper iar cand uleiul este incins adaugam dovlecelul ras.

Acesta se va praji pe ambele parti si se va scoate pe hartie absorbanta pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste ca in imaginile alaturate se va adauga si verdeata proaspata la final.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui, cu legume la gratar

Postat de merisor67

Pui, cu legume la gratar

Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade. Spalam bine cartofii si ii punem la...

Citeste continuarea

Pui umplut la cuptor

Postat de diaconta

Pui umplut la cuptor

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla. Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 00:41
super!
la 24.10.2012, 07:52
Nico ne serveste piept de pui ,, altfel '' exotic si aromat . Dupa cum ne-a obisnuit
la 24.10.2012, 08:13
Incerc sa va delectez cu ceva bun si exotic, deci poftiti la masa.
la 24.10.2012, 08:54
eu sunt prezenta
la 24.10.2012, 09:22
si eu vin, mai e loc?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking