Tarta cu carne de pui si legume mexicane

Postat de oanapl in Pui
28 Feb 2017 | 4547 vizualizari
Tarta cu carne de pui si legume mexicane

Va invit la o felie delicioasa de tarta pe care am pregatit-o dupa o reteta luata de la merisor. 

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 oua
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 300 g kefir
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 400 gr legume mexicane
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 piept de pui (dezosat)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura lapte
  • chimen

Mod de preparare

Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de 20-25 de minute. Adaugi legumele mexicane si lasi sa clocoteasca la foc mic pana scade apa.

Mixezi 2 oua plus un albus, cu putina sare, apoi adaugi kefirul si praful de copt, omogenizezi bine si incorporezi pesmetul si faina.

Adaugi legumele si carnea de pui racite si amesteci bine.

Intinzi aluatul si il netezesti cu ajutorul unui sucitor si imbraci cu el o forma de tarta.
Adaugi umplutura de legume cu carne si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Ungi aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presari chimen pe deasupra.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la 180 de grade C. Dupa ce se rumeneste frumos, o lasi sa se raceasca si o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data  marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

Postat de Constelatialeu

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

Mai intai ne ocupam de pulpe, le curatam, taiem si spalam bine, apoi le condimentam cu sare, piper si cimbru si le lasam sa stea cat timp taiem rosiile si ardeiul in cubulete.Punem tuciuletul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2017, 13:13
la 28.02.2017, 13:29
la 28.02.2017, 14:43
As cam gusta
la 28.02.2017, 15:25
Cam bun tot ce-ai pus acolo!
la 28.02.2017, 15:49
minunata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking