Ingrediente
- Un castron de urzici bine spalate
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- un praf sare
- 2 cartofi mari
- 1 ou
- 1 legatura usturoi verde
- 1 catel usturoi
- Un morcov
- o bucata mica telina
- 4 linguri cascaval ras, eu am pus si parmezan
- 1 lingura pesmet
- Condimente dupa plac
- Ulei pentru prajit
- Faina alba pentru pudrat si format chiftelele
Mod de preparare
Sotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la minim si lasam pe foc cam 5 minute, amestecand intre timp. Cand urzicile s-au inmuiat, oprim flacara si le transformam intr-un piure cu ajutorul unui blender vertical; lasam la racit.
Legumele le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron inacapator, adaugam usturoiul zdrobit si pe cel verde tocat marunt, cascavalul ras, oul, piureul de urzici racit complet, pesmetul.
Potrivim de sare si condimentam dupa bunul plac.
Formam chiftele si le prajim la foc iute.
Se servesc atat reci, cat si calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|