Pff ce lunga pare lista! Nu va speriati, nu este chiar asa de complicat ce urmeaza sa facem.
Pentru inceput, pregatim orezul. Curatam si taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a calit bine, adaugam orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cu ceapa pentru cateva minute. Amestecam din cand in cand.
Adaugam apoi si 1 cana de apa (la ingrediente scrie sa adaugam 2, dar le adaugam pe rand). Amestecam continuu si lasam focul mic. Dupa ce orezul s-a mai umflat si a absorbit toata apa, mai adaugam si a2a cana. Condimentam cu sare si piper. Nu este nevoie de prea multe condimente in orez pentru ca urmeaza sa facem sosul care este destul de condimentat. Din nou, orezul absoarbe toata apa si de data aceasta nu mai adaugam apa. ATENTIE! Orezul nu trebuie sa fie prea moale pentru ca ne va fi greu sa facem bilute din el. Il lasam deoparte sa se raceasca.
Pentru umplutura spalam si taiem ardeii in felii subtiri si nu prea lungi. Calim apoi ardeii in putin ulei.Ardeii sunt caliti in momentul in care ei devin moi. Cand au devenit moi, adaugam si pieptul de pui, spalat si taiat marunt.
Dupa ce s-a facut si carnea de pui, adaugam sosul de soia, pasta tomata, mustarul, cimbrul, usturoiul granulat si piper. Nu este nevoie de sare deoarece sosul de soia este deja sarat, dar daca doriti puteti adauga si sare. Mai lasam sosul pe foc vreo 5-6 minute dupa care sosul este gata.Da, puteti sa gustati din cand in cand din sos, eu abia m-am abtinut de la a5a gura haha:)). E prea bun!
Urmeaza sa punem in palma 1 lingura de orez in mijlocul caruia punem din sosul de carne, apoi mai punem 1 lingura de orez si formam o bila mare.Trecem bila prin faina, oul batut si apoi prin pesmetul amestecat cu semintele de susan. Prajim biluta in ulei si apoi o scoatem pe o farfurie cu servetel absorbant. Procedam la fel si cu restul bilutelor, pana cand orezul s-a terminat.
O nebunie de chiftele, nu? Va doresc pofta buna si va spun sa faceti cat mai multe, merita!