Ingrediente
- 1 bucata varza cam 500 gr
- 1/2 pahar gris (pahar de 200 g)
- 2 -3 linguri maioneza de post
- 1 ceapa mare
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 1 lingura pasta de rosii
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- condimente de care va plac, eu am pus patrunjel
- ulei pentru calit ceapa si ulei pentru prajit
Mod de preparare
Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.
Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.
Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.
Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.
Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.
Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.
Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.
Se sevesc atat calde, cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|