Ingrediente
- 1 paine
- 1 l lapte
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 capatana usturoi
- 2 kg carne de vita tocata
- 4 oua
- 300 g faina
- 100 ml ulei de masline
- 3 linguri untura
- 300 g ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat.
Amestecam, dupa care adaugam carnea, ouale batute si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce compozitia devine omogena, acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 1 ora (eu am lasat peste noapte).
Cu mainele umezite formam chiftelele pe care le vom trece prin faina.
Intr-o tigaiem incapatoare adaugam uleiul si untura; cand s-a incins bine, adaugam chiftele.
Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|