Ingrediente
- 300 g pulpa de vitel,
- 300 g piept de pui,
- 1 cartof,
- 1 morcov,
- 3-4 catei de usturoi,
- 1 legatura marar,
- 2 linguri faina,
- 2 oua,
- sare,
- piper,
- boia dulce,
- oregano,
- maghiran,
Sos:
- 500 ml suc de rosii,
- 5 linguri ketchup picant de casa,
- 2 linguri rosii cuburi in bulion,
- busuioc,
- sare.
Mod de preparare
Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna. Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele. Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine). Am format chiftelele si le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.
Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic. Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vita si pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|