Ingrediente
- 500 gr carne de porc (spata)
- 500 gr pulpe dezosate de pui
- 2 oua
- condimente chiftele de la Cosmin
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 lingurita sare/delikat
- verdeata
- 2-3 felii de paine mai veche
- mujdei de usturoi
- 1 canuta de apa minerala
- untura pentru prajit
- faina
Mod de preparare
Tocam carnea si o amestecam bine. Adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata, mujdeiul, bicarbonatul, sare sau delikat, verdeata si apa minerala si amestecam bine pana se omogenizeaza ingredientele in carne. Lasam 30 minute la odihna in frigider si apoi ne apucam de treaba.
Intr-o farfurie punem faina (vreo 3 linguri), cu o lingura dozam carnea in functie de cat de mari sau mici dorim sa fie chiftelutele. Le dam prin faina pe ambele parti si apoi le formam in palme si le punem la prajit in untura.
Prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel absorbant.
Se servesc ca atare sau cu sos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne amestec pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|