Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri cu carne
30 Mar 2019 | 6726 vizualizari
Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Mai simple și mai sanatoase au iesit aceste chiftele preparate la cuptor.  Si in plus, nu am mai avut grija lor, sa le intorc sa nu se arda.

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata, vita + porc
  • 4 cepe mici, sau 2 mari
  • 4 cartofi, medii
  • 2 capatini de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 2 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 2 lingurite de boia dulce si afumata
  • 3 oua

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.

Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.

Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.

Adaugam si condimentele, sarea, patrunjelul verde, tocat, cele trei oua si amestecam bine compozitia de chiftele, pana se omogenizeaza.

Formam chiftele cam cat o minge de ping pong si le asezam in forme de briose.

Le dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau pana sunt bine rumenite.

Avem grija ca pe la jumatatea timpului, sau cand incep sa se rumeneasca pe prima parte, sa le intoarcem si pe partea cealalta.

Le servim calde sau reci, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Postat de mihaelar63

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2019, 19:29
Ne plac si am manca fara numar...
la 30.03.2019, 19:44
Tare bune si in varianta la cuptor!
la 30.03.2019, 19:49
bune bune
la 30.03.2019, 19:53
Foarte bune la cuptor!
la 30.03.2019, 20:15
Bune, dar parca tot mai gustoase sunt nesanatoasele alea prajite-n ulei )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking