Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri cu carne
30 Mar 2019 | 6717 vizualizari
Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Mai simple și mai sanatoase au iesit aceste chiftele preparate la cuptor.  Si in plus, nu am mai avut grija lor, sa le intorc sa nu se arda.

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata, vita + porc
  • 4 cepe mici, sau 2 mari
  • 4 cartofi, medii
  • 2 capatini de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 2 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 2 lingurite de boia dulce si afumata
  • 3 oua

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.

Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.

Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.

Adaugam si condimentele, sarea, patrunjelul verde, tocat, cele trei oua si amestecam bine compozitia de chiftele, pana se omogenizeaza.

Formam chiftele cam cat o minge de ping pong si le asezam in forme de briose.

Le dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau pana sunt bine rumenite.

Avem grija ca pe la jumatatea timpului, sau cand incep sa se rumeneasca pe prima parte, sa le intoarcem si pe partea cealalta.

Le servim calde sau reci, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de vasimur

Ardei umpluti

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...

Citeste continuarea

Gulas la ceaun - 1000

Postat de mihaelar63

Gulas la ceaun - 1000

Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2019, 19:29
Ne plac si am manca fara numar...
la 30.03.2019, 19:44
Tare bune si in varianta la cuptor!
la 30.03.2019, 19:49
bune bune
la 30.03.2019, 19:53
Foarte bune la cuptor!
la 30.03.2019, 20:15
Bune, dar parca tot mai gustoase sunt nesanatoasele alea prajite-n ulei )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking