Chiftele din ghebe

Postat de ionix in Mancaruri de legume
1 Noi 2010 | 12931 vizualizari
Chiftele din ghebe

Ingrediente

  • vreo 600 g de ghebe oparite
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras 
  • o mana cu faina
  • doua oua
  • o capatana de usturoi
  • 2 cartofi
  • o felie de paine veche
  • 100 ml lapte
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile mici, impreuna cu : ceapa, ardeiul, usturoiul si felia de paine. Se amesteca bine si punem faina, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale. Amestecam bine si apoi facem chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins.

Se scot pe servetele, pentru a absorbi uleiul, si apoi se servesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)

Postat de Creatsa

Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)

Am ras morcovul si cartofii pe razatoarea mica. Intr-un vas incapator am pus ghebele tocate,cartofii rasi si scursi bine de apa,morcovul ras,usturoiul pisat,ceapa tocata marunt si feliile de...

Citeste continuarea

Chiftele din ghebe

Postat de sufletista

Chiftele din ghebe

Ghebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori) Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 19:44
am ajuns prima. Ionix daca vi la o portie de mazare sa-mi aduci si mie chiftele.
la 01.11.2010, 19:46
sunt foarte bune..am facut si eu de multe ori..de acum astept ca se apropie postul si fac atunci
la 01.11.2010, 19:46
sa mai zic?
la 01.11.2010, 19:47
@Postavaru... accept eu nu mananc ghebe dar mazare
la 01.11.2010, 19:48
@Roxy... eu te cred pe tine eu nu stiu

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking